Πολιτική Απορρήτου & Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

1. Γενικά

Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι ιδιαίτερα σημαντικά για εμάς. Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη σας και δεσμευόμαστε να προστατεύουμε όλα τα προσωπικά σας δεδομένα. Η πολιτική απορρήτου και προστασίας προσωπικών δεδομένων (εφεξής «πολιτική») περιγράφει τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούμε και επεξεργαζόμαστε τα προσωπικά σας δεδομένα στην ιστοσελίδα photoclub-elefsina.gr (εφεξής «ιστοσελίδα»). Σας ενημερώνει επίσης για το πώς μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας σε περίπτωση που έχετε απορίες σχετικά με τα προσωπικά σας δεδομένα.

Η ιστοσελίδα διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλλει ή να τροποποιεί την πολιτική οποιαδήποτε χρονική στιγμή, χωρίς προειδοποίηση των χρηστών. Οι αλλαγές, τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές θα τίθενται σε ισχύ αμέσως μόλις αναρτηθούν στην ιστοσελίδα. Οι χρήστες παρακαλούνται να ελέγχουν το περιεχόμενο της πολιτικής για ενδεχόμενες αλλαγές.

Σε περίπτωση τροποποίησης της πολιτικής, θα ενημερώνεται η ημερομηνία που υπάρχει στο τέλος του κειμένου, με την ένδειξη «Τελευτ. Ενημέρωση». Η εξακολούθηση της χρήσης της ιστοσελίδας κατόπιν τέτοιας αλλαγής ή τροποποίησης σημαίνει την ανεπιφύλακτη αποδοχή, εκ μέρους του χρήστη, των αλλαγών, τροποποιήσεων, προσθηκών ή διαγραφών της πολιτικής της ιστοσελίδας.

2. Τι είδους προσωπικά δεδομένα συλλέγει η ιστοσελίδα και πώς τα χρησιμοποιεί;

Η πλοήγηση στην ιστοσελίδα δεν απαιτεί από τον χρήστη να υποβάλει τα προσωπικά του στοιχεία. Αν ο χρήστης επιθυμεί να κάνει χρήση της φόρμας επικοινωνίας, της φόρμας εγγραφής, της φόρμας γνωριμίας ή της φόρμας δήλωσης συμμετοχής τότε θα του ζητηθούν στοιχεία όπως: όνομα, επώνυμο, πατρώνυμο, τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), ημερομηνία γέννησης, πόλη κατοικίας, φωτογραφία πορτραίτου, ψευδώνυμο που χρησιμοποιεί στο Facebook και στο Instagram.

Όλα τα στοιχεία που παρέχει ο χρήστης δεν θα μεταβιβαστούν ή θα υποβληθούν σε επεξεργασία από οποιονδήποτε τρίτο φορέα επεξεργασίας δεδομένων. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τον σκοπό που δηλώθηκαν από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της λέσχης.

3. Πώς προστατεύει η ιστοσελίδα τα προσωπικά σας δεδομένα;

Σύμφωνα με τους νόμους περί προστασίας προσωπικών δεδομένων, η ιστοσελίδα τηρεί τις απαραίτητες διαδικασίες για να αποτρέψει κάθε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη και κατάχρηση αυτών. Τα προσωπικά δεδομένα του χρήστη δεν μεταφέρονται σε τρίτους. Η πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα επιτρέπεται μόνο από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της λέσχης και χρησιμοποιούνται μόνο για τον σκοπό τον οποίο ο χρήστης έχει επικοινωνήσει με την ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα δεν θα προβεί στην κοινοποίηση, γνωστοποίηση, διαβίβαση, διάδοση ή κάθε άλλης μορφής διάθεση οποιασδήποτε πληροφορίας που της παρέχει ο χρήστης χωρίς τη συγκατάθεση αυτού, εκτός κι αν ρητά επιτάσσεται από αστυνομικές, δικαστικές και άλλες διοικητικές αρχές κατόπιν νόμιμου αιτήματός τους, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομοθετικές διατάξεις κάθε φορά.  

4. Υπεύθυνος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Η ιστοσελίδα ακολουθώντας τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (G.D.P.R.) σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα, έχει ορίσει υπεύθυνο προστασίας δεδομένων. Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου μέσω email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικά στο 6955284859.

5. Προσωπικά δεδομένα υποκειμένων των φωτογραφιών

Προτεραιότητα μας αποτελεί η προστασία των προσωπικών δεδομένων των απεικονιζομένων στις φωτογραφίες (στο εξής «υποκείμενα των φωτογραφιών»). Τα υποκείμενα των φωτογραφιών, είναι πρόσωπα που έχουν εκτεθεί στο φακό του φωτογράφου κι έχουν δηλώσει ρητά σε αυτόν τη βούλησή τους για δημόσια χρήση της εικόνας τους και έχουν παραιτηθεί από κάθε αξίωσή τους, οικονομική ή άλλη, από αυτήν. Σε κάθε περίπτωση, αν τέτοια συναίνεση δεν έχει δοθεί στον φωτογράφο, κάθε απαίτηση στρέφεται εναντίον του και όχι κατά της ιστοσελίδας που ουδεμία ευθύνη αποζημίωσης φέρει.

Σε περίπτωση επιθυμίας του υποκειμένου της φωτογραφίας, να διακοπεί η ανάρτηση της φωτογραφίας που συμπεριλαμβάνεται, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα αυτό με την αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., στο οποίο και θα αναφέρει τον σύνδεσμο (link) της σελίδας που βρίσκεται η φωτογραφία καθώς και την περιγραφή αυτής.

Στην περίπτωση αυτή, η ιστοσελίδα υποχρεούται να αποσύρει τη συγκεκριμένη φωτογραφία ή να απαντήσει εγγράφως επί των αντιρρήσεων μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δεκαπέντε (15) ημερών, ενημερώνοντας το υποκείμενο της φωτογραφίας για τις ενέργειες στις οποίες προέβη ή, ενδεχομένως, για τους λόγους που δεν ικανοποίησε το αίτημα.

Τελευτ. Ενημέρωση 04/02/2022