Παρουσίαση του φωτογράφου Κώστα Μασσέρα

Ημερομηνία:
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018

Ώρα:
17:30

Τοποθεσία:
Αίθουσα Πολιτισμού Στέκι | ΠΑΚΠΠΑ Δήμου Ελευσίνας
Παγκάλου & Κίμωνος 11, Ελευσίνα

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας προσκαλεί τον φωτογράφο Κώστα Μασσέρα να παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018.

«….Η φωτογραφία είναι ο τρόπος για να φέρω την πραγματικότητα στα δικά μου μέτρα. Αν δεν μπορώ να την αλλάξω, μπορώ να την μεταμορφώσω: Το σημαντικό γίνεται ασήμαντο και το ασήμαντο σημαντικό, το άσχημο γίνεται όμορφο και το αποκρουστικό ενδιαφέρον, οι αντιθέσεις άλλοτε ισορροπούν και άλλοτε οξύνονται συνθέτοντας έναν διαφορετικό κόσμο. Έτσι μπορώ να βάλω μία τάξη στο χάος που υπάρχει γύρω μου και εντός μου. Σαν συλλέκτης εικόνων της καθημερινότητας έμαθα να βλέπω φωτογραφίες, εκεί που άλλοτε θα προσπερνούσα αδιάφορος, επιβραδύνοντας τον χρόνο μέσα από την φωτογραφική διαδικασία, και ανακαλύπτοντας  έναν παράλληλο  κρυφό σύμπαν τόσο κοινό αλλά και τόσο εσωτερικό συγχρόνως….»

Κώστας Μασσέρας

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο φωτογράφο:

Ο Κώστας Μασσέρας έχει παρακολουθήσει το 4μηνο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας (τεχνική, ιστορία και αισθητική) του Φωτογραφικού Κύκλου με τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Συμμετείχε στο workshop του φωτογράφου του διεθνούς πρακτορείου Magnum, Νίκου Οικονομόπουλου. 

Έχει εργαστεί 20 συναπτά έτη σε φωτογραφικά καταστήματα ενώ παράλληλα δημιουργούσε το προσωπικό καλλιτεχνικό του έργο το οποίο έχει παρουσιάσει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις. Πολλές φωτογραφίες και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό τύπο καθώς και σε ελληνικούς και ξένους ιστότοπους.