Παρουσίαση - ομιλία του φωτογράφου Βασίλη Γεροντάκου

Ημερομηνία:
Κυριακή 7 Μαΐου 2017

Ώρα:
19:30

Τοποθεσία:
Θριάσιος Μουσική Σχολή | Δραγούμη 31, παραλία Ελευσίνας

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ελευσίνας παρουσιάζει τον φωτογράφο Βασίλη Γεροντάκο την Κυριακή 7 Μαΐου 2017. Στο πρώτο μέρος θα γίνει παρουσίαση του φωτογραφικού έργου του Βασίλη Γεροντάκου και στη συνέχεια θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα:

Τη Φωτογραφική Τέχνη 

Τη Φωτογραφική Εκπαίδευση και

Τις Φωτογραφικές Προσεγγίσεις στη Σύγχρονη Εποχή

«Είναι φανερό πια ότι ο αναλφάβητος του μέλλοντος, θα είναι αυτός που δεν θα μπορεί να διαβάσει και να ερμηνεύσει τις εικόνες που ως άλλες σειρήνες μας τραβούν καθημερινά από το μανίκι, προσδοκώντας να μας κρατήσουν ομήρους τους. Η καλλιέργεια του βλέμματος σήμερα περισσότερο από ποτέ, θεωρείται πια επιτακτική. Αναπόφευκτα η τέχνη της φωτογραφίας, ως γνήσιο τέκνο του τεχνολογικού πολιτισμού, στέκεται στο επίκεντρο του και ορίζει μια νέα γλώσσα ερμηνείας, δημιουργίας αλλά και ανασύνθεσης του κόσμου.»

Βασίλης Γεροντάκος

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο φωτογράφο:

Ο Βασίλης Γεροντάκος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε φλάουτο στο Ωδείo Αthenaeum. Mαθηματικά και αστρονομία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Φωτογραφία στον Φωτογραφικό Κύκλο όπου είναι ενεργό μέλος του από το 1993. Δούλεψε στο ραδιόφωνο σαν παραγωγός και συνέθεσε μουσική για διάφορες θεατρικές παραστάσεις.Υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Έψιλον και της δισκογραφικής εταιρείας Lyra.

Έχει επιμεληθεί αρκετές εκθέσεις και παρουσιάσεις φωτογράφων. Έχει παρουσιάσει το φωτογραφικό του έργο, καθώς και ομιλίες, διαλέξεις, σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Το 2009 δημιούργησε το φωτογραφικό εργαστήρι του Δήμου Περιστερίου μαζί με τον Παναγιώτη Γούλιαρη και το Βαγγέλη Ταμβάκο. Φωτογραφίες του έχουν φιλοξενηθεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και σε διάφορες ομαδικές και ατομικές εκθέσεις. Έχει εκδώσει ένα βιβλίο με τον τίτλο «Φωτογραφίες» το 2011. Διδάσκει φωτογραφία και ζει μόνιμα στην Αθήνα.