Παρουσίαση - ομιλία του φωτογράφου Παναγιώτη Κασίμη

Ημερομηνία:
Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

Ώρα:
18:00

Τοποθεσία:
Θριάσιος Μουσική Σχολή | Δραγούμη 31, παραλία Ελευσίνας

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ελευσίνας, την Κυριακή 5 Μαρτίου 2017 παρουσιάζει τον φωτογράφο Παναγιώτη Κασίμη ο οποίος θα μιλήσει για την φωτογραφική εκπαίδευση καθώς και για τις φωτογραφικές προσεγγίσεις και πρακτικές. Παράλληλα και παρουσιάσει την διδακτική του μέθοδο, δουλειά μαθητών του αλλά και μέρος της προσωπική του δουλειάς. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους παρευρισκόμενους.

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο φωτογράφο:

Ο Παναγιώτης Κασίμης σπούδασε φωτογραφία στο Royal College of Arts του Λονδίνου. Έχει υπάρξει μαθητής του Chris Killip και της Mary Ellen Mark. Φωτογραφίζει τα τελευταία 30 χρόνια και διδάσκει φωτογραφία από το 1999. Είναι διαπιστευμένος δάσκαλος φωτογραφίας και οπτικών τεχνών από τον διεθνή οργανισμό ElSevier (Teaching Photography and Visual Arts, 2009).

Έχει διοργανώσει και διδάξει σεμινάρια και εργαστήρια φωτογραφίας ενηλίκους (Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα - 2014, Ιστορικό Αρχείο Εθνικής Τράπεζας - 2013, PhotOrion Ρόδος - 2012, Deutsche Telekom, Πύλος - 2011) και παιδιά (Kids & Family, Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων - 2009). Έχει διδάξει φωτογραφία στο Α' Πειραματικό Λύκειο Αθήνας, στην Ιόνιο Σχολή, και στην ομάδα «Διάθλαση» του Δήμου Δάφνης.

Έχει εκθέσει φωτογραφίες του στην Αθήνα, στη Ρώμη (Centro Luigi Di Sarro - 2014), στην Κωνσταντινούπολη (2014), στο Juneau της Αλάσκα (2005), στo Eindhoven της Ολλανδίας (1999), και στο Λονδίνο. Το 2004 δέχθηκε επιχορήγηση (fellowship) από το University of Houston σε συνεργασία με το Houston Center of Photography. Το βιβλίο, αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς του στη Λατινική Αμερική, εκδόθηκε το 2009 από τον εκδοτικό οίκο Ambious της Washington, με τίτλο "Days Away".

Το 2ο βιβλίο του με τίτλο «Αστικά Ημερολόγια» εκδόθηκε στην Αθήνα το 2013, με πρόλογο του γνωστού αμερικανού φωτογράφου, Larry Fink. Το 2001, μαζί με 8 φίλους και μαθητές, ίδρυσε τον Φωτογραφικό Σύλλογο ΕΝΝΕΑ. Το 2013 ίδρυσε το Κέντρο Δημιουργικής Φωτογραφίας, όπου διδάσκει ως σήμερα. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.