Παρουσίαση φωτογραφικού λευκώματος του Κώστα Μασσέρα

Ημερομηνία:
Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ώρα:
20.30

Τοποθεσία:
Namaste café-bar
Ιατρού Παπαγιάννη 61, Άνω Ελευσίνα

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας προσκαλεί τον φωτογράφο Κώστα Μασσέρα να παρουσιάσει το νέο φωτογραφικό του λεύκωμα με τίτλο: “Exotic Summer” στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Namaste - café-bar, το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση µε το κοινό. Το "Εxotic Summer" είναι μια συλλογή φωτογραφιών από καλοκαίρια των τριών τελευταίων δεκαετιών σε διάφορα μέρη της Ελλάδας και από την Δυτική Αττική.

Η φωτογραφία είναι ο τρόπος για να φέρω την πραγματικότητα στα δικά μου μέτρα.

Αν δεν μπορώ να την αλλάξω, μπορώ να την μεταμορφώσω: Το σημαντικό γίνεται ασήμαντο και το ασήμαντο σημαντικό, το άσχημο γίνεται όμορφο και το αποκρουστικό ενδιαφέρον, οι αντιθέσεις άλλοτε ισορροπούν και άλλοτε οξύνονται συνθέτοντας έναν διαφορετικό κόσμο. Έτσι μπορώ να βάλω μία τάξη στο χάος που υπάρχει γύρω μου και εντός μου. Σαν συλλέκτης εικόνων της καθημερινότητας έμαθα να βλέπω φωτογραφίες, εκεί που άλλοτε θα προσπερνούσα αδιάφορος, επιβραδύνοντας τον χρόνο μέσα από την φωτογραφική διαδικασία, και ανακαλύπτοντας έναν παράλληλο κρυφό σύμπαν τόσο κοινό αλλά και τόσο εσωτερικό συγχρόνως.

Κώστας Μασσέρας

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο φωτογράφο:

Ο Κώστας Μασσέρας γεννήθηκε στον Πειραιά στις 9-4-1965. Παρακολούθησε τετράμηνο σεμινάριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας (τεχνική, ιστορία, αισθητική) του Φωτογραφικού Κύκλου από τον Πλάτωνα Ριβέλλη. Συμμετείχε στο σεμινάριο (workshop) του φωτογράφου του διεθνούς πρακτορείου Magnum Νίκου Οικονομόπουλου, τον Σεπτέμβριο του 2014. Πολλές φωτογραφίες και συνεντεύξεις του έχουν δημοσιευθεί στον ελληνικό τύπο καθώς και σε ελληνικούς και ξένους ιστότοπους. Εργάστηκε για είκοσι συναπτά έτη σε φωτογραφικά καταστήματα ενώ παράλληλα δημιουργούσε προσωπικό καλλιτεχνικό έργο το οποίο παρουσίασε σε πολλές εκθέσεις.