Παρουσίαση φωτογραφικού έργου του Βαγγέλη Γκίνη

Ημερομηνία:
Κυριακή 19 Μαρτίου 2017

Ώρα:
18:30

Τοποθεσία:
Θριάσιος Μουσική Σχολή | Δραγούμη 31, παραλία Ελευσίνας

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας σε συνεργασία με το Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Ελευσίνας, την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 παρουσιάζει τον φωτογράφο Βαγγέλη Γκίνη ο οποίος θα παρουσιάσει το έργο του «Ελευσίνα... τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο» και θα μιλήσει για το πως στήνεται μια έκθεση φωτογραφίας.

1ο μέρος, Παρουσίαση Φωτογραφικού Έργου:

Βαγγέλης Γκίνης: «Ελευσίνα... τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο»

2ο μέρος, Συζήτηση με Θέμα:

«Πως στήνεται μια έκθεση φωτογραφίας»

Η έκθεση Ελευσίνα... τέσσερις μνήμες και ένα όνειρο του Βαγγέλη Γκίνη περιλαμβάνει ένα ιδιότυπο και μοναδικό οδοιπορικό στον παλίμψηστο τόπο της Ελευσίνας μέσα από το φωτογραφικό φακό του καλλιτέχνη. Παρουσιάζονται τέσσερις ενότητες φωτογραφιών που αντιστοιχούν σε τέσσερις ιστορικές περιόδους της πόλης και όπως γράφει η επιμελήτρια της έκθεσης Λουίζα Καραπιδάκη:

«Οι φωτογραφίες του Βαγγέλη Γκίνη, με αναφορές αναγνωρίσιμες ή μη, επαναπροσδιορίζουν την εικόνα του τόπου και την αισθητική της ταυτότητα. Με εφαλτήριο την άσβεστη αγάπη του για τον γενέθλιο τόπο και περισσή δημιουργική ενέργεια, ο καλλιτέχνης, ύστερα από χρόνια επιτόπια έρευνα αποκρυπτογραφεί την πόλη της Ελευσίνας και παραδίδει στο κοινό μια νέα αισθητική αντίληψη με έντονη την εικαστική έκφραση. Η φωτογραφία χρησιμοποιείται σαν εργαλείο ανάκλησης της μνήμης, αλλά και σαν συνοδοιπόρος στην πορεία προς το μέλλον, γεφυρώνοντας πολιτισμούς. Στις εικόνες του το υλικό συνυπάρχει με το άυλο, το φυσικό με το μεταφυσικό και το παρελθόν με το μέλλον…».

Η έκθεση έχει παρουσιαστεί στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» τον Απρίλιο-Μάιο του 2014 και στο Museum Kresow του Lubaczow στην Πολωνία τον Μάιο-Οκτώβριο του 2016. Η έκθεση λόγω μεγάλης επισκεψιμότητας πήρε 3 φορές παράταση και ολοκληρώθηκε τέλος Φεβρουαρίου​ του 2017.

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο φωτογράφο:

Ο Βαγγέλης Γκίνης γεννήθηκε το 1984, ζει και εργάζεται στην πόλη της Ελευσίνας τα τελευταία 25 χρόνια. Πειραματίζεται με τη φωτογραφία από παιδική ηλικία. Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές του στον ΑΚΤΟ τις οποίες ολοκλήρωσε το 2012 παίρνοντας “Bachelor of Arts in Photography”. Την ίδια χρονιά διακρίθηκε στον παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας του World Photography Organization, παίρνοντας έπαινο στην κατηγορία πανοραμικής φωτογραφίας.