Παρουσίαση φωτογραφικού έργου του Κώστα Πασχάλη

Ημερομηνία:
Κυριακή 5 Ιουνίου 2022

Ώρα:
20.30

Τοποθεσία:
Namaste café-bar
Ιατρού Παπαγιάννη 61, Άνω Ελευσίνα

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Είσοδος Ελεύθερη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας προσκαλεί τον φωτογράφο Κώστα Πασχάλη να παρουσιάσει δύο από τα φωτογραφικά του project με τίτλο: «Σιδηρά Πρόσωπα» & «Βήμα-Βήμα» στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Namaste café-bar, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022. Μετά το τέλος της παρουσίασης θα ακολουθήσει συζήτηση µε το κοινό.

Λίγα λόγια για τον καλεσμένο φωτογράφο:

Γεννήθηκε στην Ελευσίνα το 1972. Σπούδασε Φωτογραφία στο ΙΕΚ Χαϊδαρίου. Παρακολούθησε σεμινάρια ταξιδιωτικής φωτογραφίας.

Το 2002 συμμετείχε σε ορειβατική αποστολή στο Νεπάλ, κερδίζοντας έτσι την ευκαιρία να φωτογραφίσει τις φυλές των Ιμαλαΐων. Έλαβε μέρος σε διαγωνισμούς, όπως στην FujiPress λαμβάνοντας έπαινο συμμετοχής. Έχει συνεργαστεί με περιοδικά ταξιδιωτικού περιεχομένου, όπως το «passport».

Την ίδια χρονιά, το 2002, πραγματοποιεί την πρώτη του ατομική έκθεση στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελευσίνας, ακολουθεί η δεύτερη το 2003 στα Αισχύλεια, ενώ το 2005 συμμετέχει στην ομαδική Διαδημοτική Έκθεση της Δυτικής Αθήνας.

Τον Απρίλιο του 2007 πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά προσωπική του έκθεση, αυτή την φορά επιλέγοντας κοινωνική φωτογραφία από τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας, με τίτλο «Σιδηρά Πρόσωπα» (Iron Faces - Project 2007). Με θέμα τα Ναυπηγεία της Ελευσίνας και τη διαδραστική τους σχέση με την ανθρώπινη παρουσία, ο Κώστας Πασχάλης, μέσα από τα έργα του αποτυπώνει στιγμές από την καθημερινή ζωή στα Ναυπηγεία της Ελευσίνας.

Εκεί που η ατομική προσπάθεια και η συνεργασία, ο μόχθος και οι στιγμές ξεκούρασης, συγκροτούν έναν κόσμο που περιστρέφεται γύρω από την κατασκευή των πλοίων, γεννιούνται εικόνες σπάνιες, αποκαλυπτικές, γεμάτες ένταση για τις άγνωστες πτυχές της πραγματικής ζωής. Πρωταγωνιστές είναι όλοι εκείνοι οι άνθρωποι που δουλεύουν το ακατέργαστο σίδερο για να το μετατρέψουν σε εργαλείο, δίνοντας διαρκή μάχη με τη φωτιά. Εικόνες σπάνιες, αποκαλυπτικές, γεμάτες ένταση για τις άγνωστες πτυχές της πραγματικής ζωής, δείχνοντας πως τέχνη είναι η ίδια η ζωή.

Το 2012 πραγματοποιεί την τέταρτη, προσωπική του έκθεση με τίτλο «Βήμα-Βήμα» απεικονίζει βήμα - βήμα τη διαρκή προσπάθεια των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Μέσα από το φωτογραφικό φακό του, ο Κώστας Πασχάλης θέλει να αποτυπώσει την ψυχή αυτών των "ιδιαίτερων" παιδιών και την αστείρευτη δύναμή τους να αγωνίζονται αξιοθαύμαστα με υπομονή, πείσμα και αξιοπρέπεια. Βλέμματα, χαμόγελα, συναισθήματα, όλα καταγράφονται καρέ - καρέ μέσα από αυτό το φωτογραφικό ταξίδι που διήρκησε 7 χρόνια.

Τα τελευταία 20 χρόνια ασχολείται με την φωτογραφία γάμου με διακρίσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό.