Πορτρέτο στην Πόλη: Εργαστήριο Φωτογραφίας με τον Κώστα Μασσέρα

Έναρξη:
Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Ημερομηνίες:
12/05, 19/05, 02/06, 09/06
(ημέρα Σάββατο, συνολικά 4 συναντήσεις)

Ώρα:
17.00 – 19.00

Τοποθεσία:
Καφετέρια Ρόδον (Σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στη σοφίτα)
Πάγκαλου 2, Ελευσίνα

Απευθύνεται:
Μόνο για μέλη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας διοργανώνει εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας με θέμα: «Πορτρέτο στην Πόλη» με εισηγητή τον φωτογράφο Κώστα Μασσέρα.

Το εργαστήριο περιλαμβάνει ανά συνάντηση:

1η: Α) Κριτική, ανάλυση και επιλογή των φωτογραφιών των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες να έχουν μαζί τους σε στικάκι USB ( 30+ φωτογραφίες της επιλογής τους) Β) Ιστορία της φωτογραφίας μέσα από το έργο μεγάλων φωτογράφων.

2η: Πορτρέτο στην Πόλη (πρακτική άσκηση). Οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν μαζί με τον φωτογράφο Κώστα Μασσέρα το Ελευσινιακό τοπίο.

3η: Α) Πορτρέτο στην Πόλη (πρακτική άσκηση). Οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν μαζί με τον φωτογράφο Κώστα Μασσέρα το Ελευσινιακό τοπίο. Β) Τεχνικές συμβουλές αλλα και εκείνες που έχουν σχέση με την αισθητική ώστε να βελτιωθεί το φωτογραφικό τους έργο τους.

4η: Κριτική, ανάλυση και επιλογή των φωτογραφιών των συμμετεχόντων. Οι συμμετέχοντες θα έχουν αρχίσει να δημιουργούν ένα θεματικό portfolio.

Όσο πιο πολύ ερευνούμε ένα θέμα, τόσο αυτό μας αποκαλύπτει στοιχεία για τον εαυτό μας. Όταν μάλιστα το θέμα είναι ένα πορτραίτο, τότε οι διαχωρισμοί «καθρέπτης» και «παράθυρο» στη φωτογραφία, εξανεμίζονται. Στο πάρε –δώσε που προϋποθέτει ένα πορτραίτο, συνυπάρχει η οικειοποίηση εξωτερικών και εσωτερικών στοιχείων του φωτογραφιζόμενου. Έτσι, ένας άγνωστος, γίνεται μέσα από την συγκίνηση που μεταφέρει η εικόνα του, ένα πρόσωπο που δεν θα ξεχαστεί από τον θεατή, ένα οικείο πρόσωπο. Το σεμινάριο αυτό, ασχολείται με το πορτρέτο και το αστικό τοπίο. Ενδιαφέρεται να ανακαλύψει την οπτική σχέση του ανθρώπου με τον χώρο, αλλά αντιμετωπίζει και το πρόσωπό του, σαν ένα οπτικό τοπίο. Γενικότερα θα ασχοληθούμε με ό,τι αφορά τη φωτογραφία, αφού δεν την κατηγοριοποιείς εύκολα σε θέματα και είδη, πόσο μάλλον όταν επιδιώκεις την ανάμειξη τους.

Κώστας Μασσέρας