Διαδικτυακό Φωτογραφικό Εργαστήριο με την Ιωάννα Βασδέκη

Έναρξη:
Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2020

Ημερομηνίες:
10/10, 07/11, 21/11, 05/12, 19/12/2020 - 16/01, 13/02, 13/03, 10/04, 15/05/2021
(ημέρα Σάββατο, συνολικά 10 συναντήσεις)

Ώρα:
17.00 – 19.00

Τοποθεσία:
Online μέσω zoom

Απευθύνεται:
Μόνο για μέλη
Δωρεάν συμμετοχή για τα μέλη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας διοργανώνει διαδικτυακό φωτογραφικό εργαστήριο με εισηγήτρια την φωτογράφο Ιωάννα Βασδέκη.

Αναζητώντας και δημιουργώντας το προσωπικό μας φωτογραφικό έργο (portfolio, το εργαστήριο περιλαμβάνει:

- Ατομικές παρουσιάσεις των φωτογραφιών κάθε συμμετέχοντα
- Παρουσιάσεις έργων διάσημων φωτογράφων και φωτογραφικών ειδών
- Εξατομικευμένη κριτική σε κάθε συμμετέχοντα
- Αισθητικές συμβουλές και καθοδήγηση
- Τεχνικές συμβουλές
- Δημιουργία προσωπικού portfolio κάθε συμμετέχοντα
- Εκτύπωση σε χαρτί των καλύτερων φωτογραφιών

1000 λέξεις μία εικόνα ή χίλιες εικόνες μία λέξη;

Όλοι μας φωτογραφίζουμε χιλιάδες εικόνες με τα κινητά μας ή τις φωτογραφικές μας μηχανές (αν έχουμε ακόμη). Όσοι αγαπούμε την φωτογραφία κάπως βαθύτερα, αρχίζουμε κάποια στιγμή - μέσα στο συνονθύλευμα των χιλιάδων εικόνων - να αναζητούμε τις πιο δυνατές εικόνες, αυτές που συνήθως αποκαλούμε τις «καλύτερες ή αγαπημένες μας».

Πολλές φορές τις ανακαλύπτουμε μόνοι μας, αλλά συχνά τις προσπερνούμε στην ψηφιακή οθόνη μας. Υπάρχει ένα μαγικό στην/στον κάθε άνθρωπο που αγαπά την φωτογραφική εικόνα: με την πάροδο του χρόνου, αρχίζουμε να φωτογραφίζουμε με μία συγκεκριμένη ματιά, όλο και περισσότερες εικόνες δημιουργούν, ασυναίσθητα, την αρχή ενός πιο προσωπικού στιλ. Είναι το σημείο όπου από απλοί χρήστες της φωτογραφικής μηχανής ενός smartphone, γινόμαστε πιο αυθεντικοί δημιουργοί φωτογραφικών εικόνων. 

Στο νέο αυτό εργαστήριο θα ξεχωρίσουμε αλλά και θα... «πετάξουμε» φωτογραφίες. Θα μάθουμε ποιες είναι οι καλύτερες μας, θα ξεκαθαρίσουμε το φωτογραφικό χάος των ψηφιακών μας αρχείων, θα καταλάβουμε ποιό είναι τελικά το προσωπικό μας ύφος, θα μπορέσουμε μόνοι μας να διακρίνουμε ποιά εικόνα αξίζει πραγματικά χίλιες λέξεις και ποια δεν αξίζει ούτε... μία. 

Το εργαστήριο θα οργανωθεί εξαιρετικά μέσω της πλατφόρμας Zoom και αν μας το επτιρέψουν οι πρωτοφανείς συνθήκες, θα συναντηθούμε κι από κοντά! 

Ιωάννα Βασδέκη