Επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκης Αϊβαλής» στον Μυστρά

Ημερομηνία:
Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Αναχώρηση:
Από Ελευσίνα, 8:30 το πρωί 

Προορισμός:
Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκης Αϊβαλής»
Μυστράς Λακωνίας 

Απευθύνεται:
Ανοιχτό για όλους
Έκπτωση 40% στα μέλη

Η Φωτογραφική Λέσχη Ελευσίνας διοργανώνει επίσκεψη στο Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών «Τάκης Αϊβαλής» στον Μυστρά, το Σάββατο 26 Μαΐου 2018. Μετά την επίσκεψη στο μουσείο θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος για βόλτα, καφέ ή φαγητό.

Λίγα λόγια για το μουσείο

Το Μουσείο Φωτογραφικών Μηχανών, έχει συσταθεί και λειτουργεί από το 2013 στον Μυστρά, το οποίο δημιουργήθηκε από τη δωρεά της προσωπικής συλλογής του γνωστού φωτογράφου Τάκη Αϊβαλή, που θεωρείται η μεγαλύτερη παγκοσμίως ιδιωτική συλλογή φωτογραφικών μηχανών.

Ο συλλέκτης ξεκίνησε τη συλλογή του στα μέσα της δεκαετίας του ’40 όταν ο πατέρας του, ερχόμενος από την Αμερική, του έκανε δώρο μια μικρή φωτογραφική μηχανή Kodak 1Α τύπου pocket του 1923, η οποία έμελλε να τον οδηγήσει στον χώρο της φωτογραφίας. Ο Τάκης Αϊβαλής συνέχισε να εμπλουτίζει τη συλλογή του με αγορές φωτογραφικών μηχανών από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας ικανό δείγμα εξέλιξης των φωτογραφικών μηχανών του 20ού αιώνα. 

Στη συλλογή του συγκαταλέγονται περίπου 1.000 φωτογραφικές μηχανές, χαρακτηριστικά μοντέλα των εταιρειών Kodak, Agfa, Ansco, Argus, Coronet, Zeiss Ikon, Bilora, Dacora, Ferrania, Minolta, Ilford, Yashica, Nikon, Canon, Olympus, Mamiya, Polaroid, Zenit, Gomz, Practica, Fed, Lomo, μαζί με αεροφωτογραφικές μηχανές που χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν από τον αμερικανικό στρατό, για τη δημιουργία χαρτών ή τη φωτογράφιση ολόκληρων περιοχών.