Πόπη Σταυριανού

Η Πόπη τελείωσε το Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Στη συνέχεια πήρε μέρος σε εκπαιδευτικά προγράμματα κατάρτισης «Στελεχών Πολιτιστικών Κέντρων» στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κάνοντας πρακτική στην Ιρλανδία και την Κύπρο.

Εργάστηκε στο Παιδικό Τμήμα της ΕΡΤ 1, στην Ιστορία του Ελληνικού Θεάτρου Σκιών ως βοηθός του Ευγένιου Σπαθάρη. Το 2003 διοργάνωσε το Φεστιβάλ «ΔΙΑΡΟΕΣ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙ – ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΝΕΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ» στο Θέατρο ΧΟΡΟΡΟΕΣ.

Φωτογραφίες της έχουν αξιοποιηθεί σε αφίσες και προγράμματα Θεατρικών παραστάσεων και Κινηματογραφικών Φεστιβάλ.

Η μεγαλύτερη φωτογραφική και εμπειρία ζωής ήταν, όταν τον Οκτώβριο του 2005, πήρε το αυτοκίνητο και διέσχισε οδικώς αρκετές χώρες της Ευρώπης, έως και τον Φεβρουάριο του 2006, για να παραμείνει στο Πόζναν της Πολωνίας και να περιπλανιέται καθημερινά στο ιστορικό κτίριο της Σχολής Καλών Τεχνών της πόλης.

Το Δεκέμβριο του 2008 γίνεται μέλος του cross art και πραγματοποιεί την έκθεση του project UNIQUE στη gallery Kinky Kong. Μέσα στην πορεία της βραβεύτηκε από το περιοδικό Madame Figaro, από το περιοδικό Φωτογράφος και πήρε τιμητικές διακρίσεις στο Διεθνή Φωτογραφικό Διαγωνισμό «Ομάδες με πολιτισμικές ιδιαιτερότητες» του ιδρύματος «Μελίνα Μερκούρη».

Το 2009 βραβεύτηκε από την εφημερίδα Έθνος, από το Περιοδικό ΓΕΩ, σε Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φωτογραφίας με θέμα «Ο φίλος μου ο άλλος». Το καλοκαίρι του 2009 συμμετείχε σε έκθεση Φωτογραφίας στην ART BEAT gallery των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ και στην gallery ART GALLERY L-S Elounda Mare της γνωστής επιμελήτριας Λιάνας Σκουρλή (οργανώτριας και συντονίστριας της έκθεσης Δεσμοί Ύλης, Αθήνα Πεκίνο).

Αγαπά την Ελευσίνα και είναι μέλος της ΦΛΕ από τον Οκτώβριο του 2018 την οποία θεωρεί οικογένεια. Αγαπημένος της δάσκαλος φωτογραφίας είναι ο Βασίλης Γεροντάκος.