Άννα Τσολακίδου

Η Άννα ζει και εργάζεται στην Αθήνα στον τομέα του τουρισμού, και έχει σπουδάσει δίκτυα υπολογιστών. Τα τελευταία χρόνια παρακολουθεί σεμινάρια και εργαστήρια για την φωτογραφία και παίρνει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις. Ενδεικτικά:

- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας που διοργάνωσε το Influence Festival σε πολιτιστικούς χώρους στην Καρδίτσα (2014 & 2015) και στο Νησί των Ονείρων, στην Ερέτρια (Αύγουστος 2016).

- Φωτογραφικό εργαστήριο, έκθεση φωτογραφίας και φωτογραφικό λεύκωμα "New Documents" που διοργάνωσε η Depression Era (2015).

- Ομαδική έκθεση φωτογραφίας ΑΘΗΝΑ ΘΕΑ στο Μουσείο Μπενάκη με επιμέλεια της εικαστικού Γιάννα Ανδρεάδη (Ιανουάριος 2017).

- Σεμινάριο δημιουργικής φωτογραφίας με τον Βασίλη Γεροντάκο στο Θέα Δηλαβέρη συνδυαστικά με το Συμπόσιο Γλυπτικής και στην έκθεση φωτογραφίας στον ίδιο χώρο (2018).

Τον Οκτώβριο του 2018 γίνεται μέλος της Φ.Λ.Ε. Η φιλία και η αγάπη που αναπτύσσεται με τα μέλη της φωτογραφικής λέσχης αλλά και το ενδιαφέρον που προκύπτει για τις δράσεις της, την εμπνέουν και την παρακινούν να γνωρίσει φωτογραφίζοντας την ιστορική πόλη της Ελευσίνας.

Ἦτον πνοή, ἴνδαλμα ἀφάνταστον, ὄνειρον ἐπιπλέον εἰς τό κῦμα· ἦτο νηρηίς, νύμφη, σειρήν, πλέουσα, ὡς πλέει ναῦς μαγική, ἡ ναῦς τῶν ὀνείρων...
Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Όνειρο στο Κύμα